A pécsi Euro Nyelviskola tanári véleményei a félintenzív nyelvtanfolyamról

 

A félintenzív nyelvtanfolyam szépsége többek között abban rejlik, hogy az embernek munka után is van lehetősége - egy nem túl kimerítő hosszúságú órán - elmerülni az angol nyelv rejtelmeibe. A heti 2x4 vagy 2x5 órás rendszerességű kurzuson nem kell rohanni, hogy az ember mielőbb az agyába préselje az új anyagot, hiszen két alkalom között van idő készülni és elmélyíteni a már megszerzett tudást. Ezen felül, mivel ez a típusú kurzus 3 hónap hosszúságú, a diákok lassanként megismerhetik nem csak a nyelvet, de egymást is, így a kurzus végére már régi barátokként búcsúznak egymástól és az iskolától is.  Sokszor ezek a barátságok a kurzus után is fennmaradnak, és tanárként mosolyogva futok össze volt diákjaimmal, amint együtt ülnek valahol egy tea vagy kávé mellett, és jókat beszélgetnek, visszaemlékezve a kurzuson szerzett élményekre és tapasztalatokra.  Szóval mindenkinek ajánlom ezt a kurzust, aki kényelmes tempóban, de jó alaposan szeretne megtanulni angolul, és mindezt jó, lendületes társaságban szeretné véghezvinni.

T. Ágnes

 

A félintenzív tanfolyamokon a tanulók különféle céllal vesznek részt. Egy részük csupán azért jelentkezik, hogy „ne tudják eladni" a külföldi munkavállalás kezdeti időszakában, ők általában kezdő, középhaladó szintig jutnak, amennyiben idejük engedi. Természetesen ezeken a tanfolyamokon is szép számmal vesznek részt olyanok, akik nyelvvizsgát szeretnének szerezni, akár a diploma megszerzése, akár munkahelyi előmenetel, új munkahely szerzése érdekében, de a nyelvtudás felfrissítése, illetve a szabadidő hasznos eltöltése is gyakran szerepel az indokok között.

A félintenzív tanfolyamra jelentkezőknek több idejük marad a tananyag feldolgozására, a szellősebb órarend miatt kevésbé leterheltek, így ők sokszor csalódottan nyugtázzák, ha egy-egy ünnepnap miatt kimarad a nyelvóra.

Z. Kinga