A pécsi Euro Nyelviskola tanári véleményei a szuperintenzív nyelvtanfolyamról

 

Hogy miért is jó a szuperintenzív nyelvtanfolyam? Mint tanár azt gondolom, elsősorban intenzitása miatt hasznos, hiszen a négy hónapon át tartó, heti 5x5 órás kurzus során a hallgatók folyamatosan az angol nyelvvel foglalkoznak, s így a tanult nyelvtan és szókincs folyamatosan, megállás nélkül épül be az ember tudatába. Minél többet foglalkozik valaki az adott nyelvvel, annál hamarabb és könnyebben sajátíthatja el - amihez persze nélkülözhetetlen az otthoni gyakorlás is. A délelőtti időpont miatt a tanulók még frissen, éberen tanulhatják az anyagot, és a délután folyamán van idejük önállóan is foglalkozni a tanulnivalókkal. A szuperintenzív nyelvtanfolyam négy hónap alatt végigveszi a kezdő szinttől kezdve egészen a középfokú nyelvvizsga szintjéig a nyelvet, így akinek sürgős a nyelvvizsga, vagy a munka miatt a nyelv tanulása, nem marad patt helyzetben. Természetesen ahhoz, hogy valaki teljesen kezdő szintről megtanuljon egy nyelvet, nem elég csak részt venni az órákon, tanulni is kell. De ez minden esetben így van.  Mindemellett a négy hónap során a csoportos tanulásnak köszönhetően sokszor nem csak a nyelvtudást szerzik meg a diákok, de barátságok is születnek, melyek nem csupán az órákon van így, hanem iskolán kívül is. Mindenkinek ajánlom ezt a típusú kurzust, akinek van elég ideje és energiája, aki szeretne mielőbb megtanulni egy nyelvet, és aki szeretne jó társaságban, barátok közt tanulni.

T. Ágnes

 

A szuperintenzív nyelvtanfolyamra többnyire azok a diákok /frissen államvizsgázottak jelentkeznek, akiknek a diploma átvétele függ a mielőbbi sikeres nyelvvizsgától. Ezek a tanulók tehát motiváltak, szorgalmasak, hiszen jól felfogott érdekük a minél intenzívebb, eredményesebb nyelvtanulás. Az órák jó hangulatban zajlanak, a tanulók gyakran tanórán kívül is tartják egymással a kapcsolatot, segítik egymást a nyelvi fejlődésben, pl. különféle számítógépes szoftverek megosztásával, idegen nyelvű könyvek kölcsönadásával, stb.

Azon tanulók számára természetesen, akik munkahelyi, illetve családi kötelezettségek mellett választják ezt a tanfolyam típust, sokkal megerőltetőbb, hiszen a tanórán kívüli gyakorlás nélkül nem érhető el a kívánt eredmény.

Z. Kinga