A pécsi Euro Nyelviskola hallgatóinak véleménye az angol nyelvről/nyelvtanfolyamról

 

Az angol nyelv világnyelvvé nőtte ki magát. Nap, mint nap szembesülünk, találkozunk térhódításával Magyarországon is, különböző termékeken, reklámfelületeken, a sokat használt internet világában is. Elengedhetetlen a globalizált világunkban a világnyelvnek számító angol, fő szavainak, kifejezéseinek ismerete. Kontinensek közti távolságok, kultúrák, nyelvek közti szakadékok áthidalhatók percek alatt a világháló segítségével. A számítógépek használatához is tudnunk kell néhány szót.

Szeretem a nyelv csengését, az angol szövegű dalokat és sok más kultúra nyelvéhez képest viszonylag könnyen tanulható és megérthető.

A gimnáziumokban zajló nyelvoktatás biztosít egy alaptudást, azonban ha valaki többre vágyik, minthogy lefordítson egy angol zenét, a nyelviskolában lévő oktatás nagy előrelépést, segítséget jelent. Magabiztosságot, hátteret ad a tudásra szomjazóknak, a nyelviskolára készülőknek.

B. Zsani

 

Azért tanulom az angolt, mert nemzetközi nyelv vált belőle.

Szeretek utazni és így mindenhol fel találom magam. Úgy érzem, hogy az angol nyelv tudása hozzátartozik az általános kulturáltsághoz.

R.R

 

Azért tanulok angolt, mert szeretnék külföldön érvényesülni és angol nyelven folytatni egyetemi tanulmányaimat. Nyaralásokon is jól jön a biztos nyelvtudás.  Angolt tanulni nem csak könnyű, de életritmus is és az embereknek sikerélmény amikor a nyelvtani szabályokkal együtt könnyedén beszéli a nyelvet.

B.N.

 

Miért pont angol?

Először is, mert többen beszélik, mint a szerbet.

Másodszor, mert könnyebb, mint a kínai.

Harmadszor, mert így felírat nélkül is tudod nézni és érteni a legtöbb filmet a mozikban ami nem magyarul van.

Ötödször meg......

......Ha eddig nem győztelek meg akkor már nem is folytatom tovább.

Név nélkül

 

Számomra azért fontos az angol nyelv, mert szükségem van a nyelvvizsgára a diplomámhoz. Hasznosnak tartom az angolt, mert szinte a világ minden részén beszélik és megértik. Fontos lépést tartani és tudatában lenni annak, hogy milyen képzettségekre van szüksége az embernek. Egy megfelelő szintű angol nyelvtudásra lehet építkezni, és a szakmai angollal is megismerkedni. A céljaim elérésében ennek fontos szerepe van.

R. Zs.

 

Nekem az angol a nyelvvizsga miatt nagyon fontos. De más miatt is. Ha külföldre utazunk, ott mindenki tud legalább egy kicsit angolul. Ha családdal utazom, mindig nekem kell beszélni, mert csak én tudok angolul. De ha a városba jönnek turisták, akkor is angolul beszélünk, mert azt mindenki megérti.

V. D.

 

Azért döntöttem az angol tanulás mellett, mert informatikai szakterületen tevékenykedve számomra az angol nyelvvizsga elengedhetetlen. Hogy miért pont az Euro Nyelviskola? Azért választottam az Euro Nyelviskolát, mert Pécsre érkezve nagyon kedvező árakat és tanfolyamokat kínáltak.  Ezek alapján vágtam bele az Euro Nyelviskola tanfolyamaiba, amit azóta sem bántam meg.

K. Zs.