A pécsi Euro Nyelviskola hallgatóinak véleménye a hétvégi nyelvtanfolyamról

 

A szombati nyelvóra előnye elsősorban maga a szombati időpont.  A munkám miatt munkanapokon csak a késő délutáni órák lennének megfelelőek, ami viszont - figyelembe véve a nyelvóra 4 órás időtartamát - nem feltétlenül kedvez a hatékony nyelvtanulásnak. Így viszont szombaton az egész délelőttöt az angoltanulásnak lehet szentelni, „kipihenten", rohanástól, munkahelyi feladatoktól mentesen.

Alapvetően a felkészülést is megkönnyíti, hogy az órára nem munkanapokon, munka után kerül sor, hanem hétvégén, mivel így a hét folyamán - részletekben - többször tudok időt szakítani arra, hogy az angoltanulással foglalkozzak.

A csoport többi diákja hasonló okból, hétközbeni munkája miatt választotta a szombati időpontot, így a közel azonos korunk, érdeklődésünk, elfoglaltságunk miatt nagyon jó társasággá lettünk, ami alapvetően kihat az órák jó hangulatára, így nyilvánvalóan a tanulás hatékonyságára is.

G. Zsuzsanna

 

Azt gondolom, azért jó a hétvégi angoltanfolyam, mert így sokkal inkább a kikapcsolódás része, mintha hétköznap, munkaidő után esne be az ember. Így kevésbé egy a kötelezettségek közül, inkább feltöltődés jellegű. Egyszerre egy nagyobb dózisra jobb is összpontosítani, mint több, elaprózott órára, nekem könnyebb is készülnöm rá. Így kitüntetettebb helyet kap a heti programok közt, mintha a hétköznapok része lenne, azoknak a hallgatóknak, akik dolgoznak, könnyebb beilleszteniük szerintem az időbeosztásukba, és akinek erre szüksége van, talán a gyermekfelügyeletet is jobban meg tudja szervezni hét végén.

F. Judit

 

Évek óta szerettem volna beiratkozni nyelvtanfolyamra, de soha nem találtam hétvégi időpontot. Mivel hétköznap mindig késő estig dolgozom, számomra csak a hétvége alkalmas a tanulásra.

Nagyon örültem amikor augusztusba a kezembe adták az Euro Nyelviskola szórólapját,amin hétvégi kurzus is szerepelt.

Másnap beiratkoztam.

Jó döntés volt!

A.A.

 

Nem egy végig dolgozott nap végén, fáradt aggyal ülünk le az iskolapadba, hanem szombaton délelőtt.

A délelőtt szokásosan is a nap legaktívabb ideje, így a hatékonysága is jobb mint a délutáni vagy esti kurzusoknak.

Nem mindegy, hogy az elhangzottakból mennyi marad meg!

J.G.

 

Szeptember óta járok az Euro Nyelviskolába angolt tanulni. Egyetemen tanulok ezért a hétköznapokon nem tudnék eljárni nyelvkurzusra így a hétvégi angol tanulás egy nagyon jó lehetőség számomra, hogy fejlesszem a nyelvtudásomat.

Bátran ajánlom mindenkinek akik nehezen tudnak készülni a délutáni órákra hétköznap.

Egy hét elegendő a házi feladatok elkészítésére és gyakorlására.

W.E.

 

Hétvégi kurzusra járok, mert az iskola mellett nincs elég időm hét közben járni angolra. Jobban szeretek szombat délelőtt járni, mert délután túl fáradt vagyok. Nagyon sokat segített nekem a kurzus, mert amikor először jöttem akkor gondjaim voltak a beszéddel, de most már a nyelvvizsgát tervezem. Mindenkinek ajánlom.

S. Dalma